Over Marloes

Marloes Vreeburg, afgestudeerd biologe, is al haar hele leven geïnteresseerd in planten en is tijdens wandelingen regelmatig op haar knieën aangetroffen om een plantje te fotograferen. In 2004 heeft ze in de Royal Botanical Gardens in Edinburgh voor het eerst kennis gemaakt met botanisch aquarelleren en is sindsdien verknocht. Sinds 2009 heeft ze zich aangesloten bij de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland.

Hieronder vindt u informatie over komende exposties en markten, en recente artikelen.


Exposities en Markten

Expositie ‘DE TOPPERS VAN DE ORCHIDEEËN HOEVE IN AQUAREL’

Rode Passiebloem

Marloes Vreeburg exposeert in het restaurant van de Orchideeën Hoeve tot en met 30 november 2019 haar aquarellen, welke als basis hebben gediend voor de nieuwe placemat van de Orchideeën Hoeve. Naast planten heeft Marloes voor het eerst ook een paar dieren op papier gezet. Een leuke ervaring, die haartjes en veertjes! Hier vind je nog meer informatie over de expositie.


Tuindagen Kwekerij Bandus te Hummelo

Zondag 22 september 2019 - Herfstmarkt op Kwekerij Het Nieuwe Veld te Diepenveen
Net even anders. Leuke kwekerij, veel eigen gekweekte bloemen en groenten, en de mogelijkheid om kennis te maken met botanisch tekenen tijdens de korte workshops van Marloes. Op de markt staat Marloes tevens met een kraampje met botanische kunst en haar uitgebreidde kaartencollectie!

Zaterdag 5 oktober 2019 - Groei & Bloei Herfstmarkt Emmeloord
15e Herfstmarkt in Emmeloord en Marloes zal hier aanwezig zijn met eigen werk en kaarten van De Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Voor meer informatie over de markt klik hier.

9 en 10 november 2019 - Doesburg
In Museumtuin 't Olde Ras te Doesburg wordt de jaarlijkse fruitshow georganiseerd. Naast de vele fruitsoorten, waaronder ook veel oude peer- en appelrassen, kan de tuin bezichtigd worden en zijn enkele kraampjes aanwezig, inclusief Marloes met haar schilderwerk en kaartencollectie.


Artikelen

Marloes Vreeburg stond begin 2019 met een prachtig artikel in het blad van de Nederlandse Orchideeën Vereniging, een blad dat 6x per jaar verschijnt. Hier vind je de link.

Artikel Orchideeen Vereniging Artikel Botanische Tuinen Utrecht

De Botanische Tuinen Utrecht bestonden in 2019 380 jaar! In het magazine dat ter ere van dit lustrum werd uitgegeven stonden Dick Smit en Marloes Vreeburg met een leuk artikel: Botanische Kunst - het wat, hoe en wie! Het blad is te koop, o.a. in het winkeltje van de Botanische Tuinen Utrecht. Al nieuwsgierig naar het artikel? Hier vind je de link.